Bělehrad

Bělehrad

HostelChe

Malý hostel s velmi příjemným personálem. Jedná se o větší byt v  udržovaným činžovním domě. Společný obývací pokoj s kuchyňským koutem, toaleta a koupelna. Kapacita hostelu bude tak 25 - 30 postelí. Člověk se tu cítí jako doma.
Dobrá poloha (z nádraží cca 10-15min pěšky) -  ulice Kneza Mihaila, kde to žije dnem i nocí začíná 2min od hostelu. 
Hostel je velmi čistý. Drobnou nevýhodou je pouze 1 koupelna - při ranní špičce, než na vás dojde řada, si člověk počká 20 - 30min. Celkově hodnotíme kladně atmosféru a celkový feeling hostleu, personál i polohu. 

Hostely jsou z jistýho pohledu magické místo. Ať jste v Praze, Bělehradě, nebo Pekingu, Vaše cesta se zde protne s cestovateli z celého světa. Pozdravíte se, nebo prohodíte pár věr. Pokud zafunguje lidská chemie, dáte pivo a probíráte odkud jedete a kam povedou Vaše kroky dál. Je to inspirující a dodává to pocit svobody.  

Zatím co se na pohovce rozkoukáváme a plánujeme kam během dne půjdeme, z jedno z pokojů vyjde chlapík s vyzáží Ježíše, sedne si, vytáhne kabel z nějž na jedné straně koukají dva ohlodané dráty, druhou tvoří lightning konektor na iPhone. Dráty s jistotou absolventa ČVUT vrazí do zásuvky, troška kvrdlání a iPhone hlásí, že dástává přísun potřebného energie. S Ježíšem se dáváme do řeči - vypráví nám, že je z anglického Portsmouthu a vyrazil objevovat život východní Evropy. Na kole. Má za sebou zatím Česko (díky), Slovensko, Maďarsko, Rumunsko a nyní Srbsko. Dvě věci, které jej na dosavadní cestě nejvíce přřekvapily jsou přítomnost jiných zásuvek (tím se vysvětluje jeho altenativní způsob nabíjení) a také to, že tu není žádný divoký východ, ale lidé tu žijí stejně civilizovaně jako v UK. To je dobré vědět, že!

Written by

Eshop

beer with travel eshop

About

astrif fifth

Dva kamarádi od dětství. Máme rádi vlaky a pivo. Sem tam někam jedeme a pak o tom vyprávíme a píšeme.

Follow

Categories